Experts: goed dat kabinet grafieken gebruikt, maar kies wel de juiste

Politiek verslaggever Ron Fresen: veel bondiger

“Ik vond deze persconferentie een verbetering. Het kabinet heeft duidelijk geluisterd naar de kritiek dat het bondiger en minder wollig moest. De presentatie was nu in elf minuten klaar, waar die voorheen soms wel 25 minuten duurde.

Het scherm met de grafieken werkte wel goed, maar niet altijd. Het kabinet kan bijvoorbeeld nog beter nadenken welke grafiek het beste werkt, want sommige plaatjes waren volstrekt overbodig.

Rutte en Kuipers hebben een lastige boodschap helder geprobeerd te maken. Of het ook beter heeft gewerkt is lastig te zeggen, dat is afhankelijk van allerlei factoren. Ze hebben in ieder geval meer voldaan aan de voorwaarden voor een helder verhaal om zo draagvlak te creëren.”