Bewolkt, lokaal mist of motregen, overdag van het zuiden uit zon

Vandaag & morgen

Bewolkt, lokaal mist of motregen, overdag van het zuiden uit zon

Het is bewolkt en in het noorden valt er lokaal motregen. Op veel plaatsen is het mistig, eerst vooral in het midden en oosten, later juist in het noordoosten en zuidwesten. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -2°C plaatselijk in Zuid-Limburg tot 5°C in het noorden. Er staat een overwegend zwakke, variabele wind.

Vanochtend is het op veel plaatsen bewolkt met vooral in het noordoosten en zuidwesten mist. In het noordoosten valt ook af en toe lichte regen of motregen. In de loop van de dag klaart het van het zuiden uit op en wordt het overal droog. Vooral in het westen en uiterste noordoosten kan het de hele dag bewolkt blijven. In de avond kan er in het oosten plaatselijk mist ontstaan. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C, daar waar het bewolkt blijft rond 4°C. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is zwak tot matig.

In de nacht naar zondag neemt overal de bewolking van het westen uit toe. De mist in het oosten lost dan op. Tegen het einde van de nacht valt er in de kustgebieden af en toe lichte regen of motregen. De minima liggen tussen 0°C in het oosten en 4°C aan zee. Er staat een zwakke, aan de kust en op het IJsselmeer matige zuidwestenwind.

In de ochtend zijn er enkele opklaringen in het westen, midden en noorden, elders is het bewolkt. Verspreid over het land ontstaan er regenbuien. In de middag is het overal bewolkt. De buien trekken oostwaarts weg, maar aan het einde van de middag trekt een gebied met af en toe lichte regen van het noorden uit zuidwaarts over het land, in de avond gevolgd door enkele opklaringen. Het wordt 6 à 7°C. De zuidwestenwind draait in de ochtend en middag naar west en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

15/01/2022 00.33 uur LT