Vettel: “Formule 1 moet zich afvragen of geld belangrijker is dan moraal”

F1


Donderdag 14 oktober 2021 11:31 – Laatste update: 12:01

Sebastian Vettel maakt zich druk over het beleid van de Formule 1. Zo zijn de races in Saoedi-Arabië en Qatar laatst toegevoegd aan de racekalender, maar zijn de mensenrechten in die landen niet op orde. De viervoudig wereldkampioen staat bekend om zijn maatschappelijk bewuste kijk en geeft tekst en uitleg bij Motorsport.com.

De FIA en de Formule 1-organisatie hebben lang aangegeven dat de sport neutraal moet blijven en dat racen op plekken zoals Saoedi-Arabië positief kan zijn voor het land. Toch denkt Vettel daar anders over: “Er is meer dan alleen die interesse, er is duidelijk een enorm financieel belang om daar naartoe te gaan. Ik denk dat je op een gegeven moment de vraag moet stellen of de leiding wel een moraal heeft.”

Formule 1 is net een land

Volgens de Aston Martin-coureur mag geld nooit de enige factor zijn: “Ik denk dat het probleem is dat de sport wordt geleid door individuen en dat is hetzelfde als een land. Iedereen heeft een andere mening en achtergrond, dat maakt het ook moeilijk. Maar we moeten dus de beste mensen vinden om de sport te besturen.”

Meer daden dan woorden

De Duitser heeft zich al eerder hard gemaakt voor milieu en mensenrechten. Hij is blij met de ‘we race as one’ campagne, maar het moet meer zijn dan alleen maar een set woorden: “Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat die onderwerpen te groot zijn om te negeren.” Vettel vervolgt: “Het is duidelijk dat er landen zijn met andere regels, verschillende regeringen en verschillende achtergronden.” De viervoudig wereldkampioen sluit af: “Ik heb wel het gevoel dat onze sport veel druk uit kan uitoefenen en enorm kan helpen om die eerlijkheid nog meer over de wereld te verspreiden.”

21 stemmen

Geen reacties

Geef een antwoord